Delta i exportprogrammet med ditt företag.

Går du och tänker på vilka marknader som ni ska växa på, hur det fungerar med internationella tull- och handelsregler och hur dina affärer och satsning kan finansieras?

Då ska du ansöka till Exportprogrammet! Du blir en del av en nätverksgrupp med andra företag i liknande situation. Genom gemensamma diskussioner om de utmaningar som det innebär att ta sig ut på nya marknader lär ni av varandra och hittar lösningar.


Exportprogrammet drivs av Regional Exportsamverkan (RES) och går av stapeln under första halvåret 2024. Första tillfället anordnas fysiskt på plats i Växjö i Almis Kronobergs lokaler, efterföljande tillfällen bestäms gemensamt av gruppen.

Workshop 1: Marknadsanalys och marknadsval
Genomgång av hur man väljer land och marknad, kostnads- och intäktsanalys med syfte att diskutera olika faktorer och metoder för att välja nya utländska marknader.

Workshop 2: Tull, moms och transportvillkor vid internationell handel
Genomgång av bland annat metodik och verktyg/resurser för att beräkna tullar vid import och export, samt introduktion till hur internationella frihandelsavtal fungerar och kan användas

Workshop 3: Finansiering för internationella satsningar
Genomgång av finansieringsalternativ, finansiering som konkurrensfördel, utvecklingsstöd samt ALMI:s lån och investeringsupplägg

Aktuella datum: 29/2, 14/3 och 11/4
Tid: Workshopen hålls mellan kl. 9:00 – 12:00 (Tiden kan ändras efter önskemål från gruppen)
Plats: Första träffen anordnas fysiskt på plats i Växjö i Almis Kronobergs lokaler (Södra Järnvägsgatan 4a, våning 8, Växjö), efterföljande tillfällen bestäms gemensamt av gruppen. Du förväntas medverka på samtliga tillfällen.
Pris: Kostnadsfritt. (Workshopserien har ett värde av 20 000 kr) Det erbjuds ett begränsat antal platser och du ansöker om en plats.
Ansök senast den 31 januari. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Exportprogrammet är ett samarbete inom Regional Exportsamverkan i Kronoberg med Almi Kronoberg, Business Sweden, Enterprise Europe Network, Exportkreditnämnden och Region Kronoberg. Regional Exportsamverkan finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden

Senast uppdaterad: 19 december 2023
Publicerad: 19 december 2023 kl. 14.06

Näringslivskontoret

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se