Kent Elm årets företagare

Kent Elm, Skrufs Glasbruk är årets företagare 2018 i Lessebo kommun. Kent utsågs i samband med Näringslivskvällen den 14 mars som hölls i Kosta Glascenter. Ett 70-tal gäster var på plats för att fira. Under kvällen utsågs också Quiet UF till årets UF-företag i Lessebo kommun.

Priser till årets företagare och årets UF-företag delades ut av Sven-Arne Karlsson från organisationen Företagarna. Motiveringen för Kent Elm som årets företagare:

Årets företagare i Lessebo har sedan starten 2006 haft en spännande utveckling. En utveckling som präglats av envishet och hårt arbete. I dag kännetecknas företaget av gediget hantverk där kvalitet, funktion och design är starkt bidragande framgångsfaktorer. Företaget skapar arbetstillfällen och bidrar till samhället genom att förena lång hantverkartradition med nytänkande och framåtanda.

Quiet UF är ett UF-företag från Lessebo kommun som arbetar med pyskisk ohälsa. De gör t-shirts och hoodies med budskapet att fler killar ska våga prata om känslor. Motiveringen till varför de är årets UF-företag lyder:

Årets UF-företag i Lessebo kommun har tilldelats Quiet UF för att de har tagit sig an ett stort och angeläget ämne och föra ut det på ett tilltalande sätt.

UF Quiet består av Edith Lindahl, Enny Björk och Isac Wälimaa.

Gästerna lyssnade under kvällen också till Gustaf Rentzhog, VD på Söderberg & Partners som berättade om sin resa som företagare och entreprenör. Sara Almkvist, regionchef för Ung Företagssamhet, var konfrencier för kvällen och berättade också det unga företagandet.

Senast uppdaterad: 15 mars 2019
Publicerad: 15 mars 2019 kl. 15.23

Näringslivskontoret

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se