Musikhjälpen som en del i skolarbetet

Nyängskolan i Lessebo har vävt in Musikhjälpens insamling som en del i undervisningen och krönte det hela med ett uppskattat besök på Kärlekens torg i Växjö.

11-17 december sändes Musikhjälpen från Växjö och temat för årets insamling var "Ingen ska behöva dö av hunger". Nyängskolan i Lessebo har under flera veckor vävt in Musikhjälpen i undervisningen samtidigt som eleverna har engagerat sig i insamlingen.

Egna affischer och insamlingsbössa

Nyängskolan är en anpassad grund- och gymnasieskola för elever med intellektuella funktionsnedsättningar och elever med andra funktionsnedsättningar. Anna Spångberg, som är resurspedagog och fritidsledare på Nyängskolan, berättar att de började med att arbeta fram en tankekarta med information om Musikhjälpen som de pratade kring. I rastrummet fanns det en tidslinje så att alla kunde följa arbetet. Under vissa av lektionerna vävdes Musikhjälpens insamling in i undervisningen och eleverna fick se filmer och prata om barns rättigheter i samband med Barnkonventionens dag.

– Vi formade också fram egna affischer och eleverna fick rösta fram vilken vi skulle använda oss av. Det är viktigt att vi får våra elever att känna sig delaktiga i projektet. Vi startade vår egen bössa under Musikhjälpen. Eleverna fick tillsammans under rast gå in på en närliggande skola och gå ner på samhället för att hänga upp affischer för att starta vår fina insamling, berättar Anna Spångberg.

Under projektet har Nyängskolan även belyst ämnen som lag och rätt, demokrati, musik, svenska och kommunikation. Eleverna har också fått arbeta på att bygga upp den sociala kommunikationen och titta på hur omvärlden ser ut.

Besök på Kärlekens torg

Hela projektet kulminerade med ett besök på Kärlekens torg i Växjö där eleverna fick spana sändningen från glasburen och träffa artister som Charlotte Perrelli och Dante Zia.

– Vi hade en fantastisk dag med fina artistmöten, god mat, och en rolig tåg- och bussresa, sammanfattar Anna Spångberg.

Fler verksamheter samlade in pengar

Flera av Lessebo kommuns verksamheter har ordnat aktiviteter och samlat in pengar till förmån för Musikhjälpen. Du kan läsa mer i en separat artikel:

Engagemang för Musikhjälpen 2023

Senast uppdaterad: 18 december 2023
Publicerad: 18 december 2023 kl. 07.30

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se