Engagemang för Musikhjälpen 2023

Elever och personal inom olika verksamheter i Lessebo kommun engagerar sig i Musikhjälpen.

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö. Det är första gången Musikhjälpen sänds från Småland och årets tema för insamlingen är ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

Skolor har egna insamlingsbössor

Flera av våra kommunala verksamheter engagerar sig på olika sätt i Musikhjälpen genom egna evenemang och insamlingar. Nyängskolan, Hackebackeskolan, Kvarndammskolan och Bikupan har startat egna insamlingsbössor och på Nyängskolan kopplas Musikhjälpen-temat in i undervisningen på olika sätt.

Stort engagemang i Kulturhuset 51:an

I Kulturhuset 51:an i Lessebo finns bibliotek, fritidsgård och kulturskola som samverkar och knyts samman av musiken och kulturen. Cecilia Ungerbäck Smith, chef för bibliotek och fritidsgård, och Jimmy Täck, chef för kulturskolan, berättar att deras verksamheter i år engagerar sig extra mycket i Musikhjälpen:

Musikhjälpen har under många år engagerat hela landet tillsammans och vi vill i år göra vårt engagemang tydligare. Särskilt roligt blir det eftersom platsen för Musikhjälpen i år är Växjö vilket känns nära hjärtat och det gör givetvis även årets tema ”Ingen ska behöva dö av hunger”, säger Cecilia och Jimmy.

Det som händer i Kulturhuset är bland annat att intäkter från kulturskolans julkonsert, fritidsgårdens julgodisförsäljning, ett maskeraddisco och luciatåget går till Musikhjälpens insamling. Lessebo bibliotek kommer att visa Musikhjälpen live på tv under bibliotekets öppettider och den 14 december kommer biblioteket att vara öppet längre än vanligt med mysiga aktiviteter.

Glasriket glöder för Musikhjälpen

Glasriket, som Lessebo kommun är en del av, deltar på flera olika sätt. Förutom insamlingar och auktioner kommer Glasriket har blivit inbjudna till Stortorget i Växjö för att visa upp glasblåsning under Musikhjälpens första dagar. Det sker med hjälp av Kosta Glasbruk. Glasriket glöder för att bidra till Musikhjälpens insamling.

Lista över verksamheternas engagemang i Musikhjälpen

Senast uppdaterad: 12 december 2023
Publicerad: 8 december 2023 kl. 14.40

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se