Oacceptabla reaktioner mot snöröjare

Syntolkning: Bilden är en textruta med mörkröd bakgrund och texten "Info" i vitt.

I samband med det kraftiga snöfallet som började den 2 december har Lessebo kommun noterat reaktioner mot de som röjer snö som inte är acceptabla.

- Frågan om snöröjning kom naturligt upp på samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde och vi konstaterar att vi som kommun inte kunnat göra alla nöjda, säger Conny Axelsson som är samhällsbyggnadschef. Vi tar gärna emot konstruktiv kritik men vissa reaktioner som kommit direkt till snöröjare och indirekt via bland annat sociala medier är verkligen inte okej.

Det finns exempel på förare som blivit stannade och utskällda av invånare. Det finns också exempel på glåpord och oförskämdheter på sociala medier som både anhöriga och snöröjare själva tagit del av. Det blir i förlängningen en arbetsmiljöfråga.

- När man ger sig på enskilda medarbetare hos oss eller våra entreprenörer så är det inte bra, säger Örjan Vilhelmsson som är enhetschef på samhällsbyggnadsförvaltningen och en av dem som arbetar med snöröjning och halkbekämpning. Det är människor som gör sitt jobb och de gör det bra under svåra omständigheter. En bra regel är att behandla andra som du själv vill bli behandlad.

I samband med ett pågående snöfall arbetar Lessebo kommun och de upphandlade entreprenörerna efter de rutiner som är fastställda. Det finns därför ingen anledning att höra av sig under själva snöfallet. Har ni synpunkter tar vi gärna emot detta via våra E-tjänster efter avslutad snöröjning.

Under arbetet noteras också att en del invånare parkerar olika fordon som hindrar snöröjningen, detta är inte tillåtet och alla uppmanas att hålla våra gator rena.

Senast uppdaterad: 13 december 2021
Publicerad: 13 december 2021 kl. 10.44

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se