Information om dricksvattenavbrottet i Hovmantorp

Under torsdagen har våra abonnenter i Hovmantorp varit påverkade av en stor dricksvattenstörning. Vattenläckan som orsakade störningen lokaliserades vid 15-tiden och strax därefter var vattnet åter i ledningarna.

Vid 06-tiden på torsdagsmorgonen fick VA-enheten larm om störningen och påbörjade då arbetet med att hitta orsaken. Abonnenter i hela Hovmantorps samhälle har påverkats i olika stor utsträckning. En del har varit helt utan vatten och på en del ställen har det varit väldigt dåligt tryck i ledningarna.

Vår personal har jobbat intensivt under hela dagen med att lokalisera vattenläckan som orsakade störningen. Vid 15-tiden hittades läckan och personalen kunde kunde då avgränsa den och se till att vattnet flödade som normalt i resten av ledningsnätet. Samtliga abonnenter ska ha fått tillbaka dricksvattnet i kranarna under eftermiddagen.

Parallellt med sökandet efter vattenläckan har det under dagen pågått ett arbete med att ställa upp en dricksvattentank där allmänheten har kunnat hämta dricksvatten och våra kommunala verksamheter inom bland annat äldreomsorgen och barnomsorgen har jobbat med att säkra vattenförsörjningen och matlagningen.

Information till allmänheten har uppdaterats kontinuerligt under hela dagen via vår webbplats lessebo.se, sms till berörda (till de telefonnummer som är anmälda till vår sms-tjänst), Lessebo kommuns Facebook-sida, och via beredskapskanalen P4 Kronoberg Sveriges Radio.

Vad som orsakade vattenläckan vet vi i nuläget inte. Arbetet med att undersöka orsaken kommer att påbörjas inom kort.

Om du vill få information om driftstörning via SMS går det bra att anmäla sig till vår tjänst för detta:

Störningar i vatten och avlopp - Lessebo Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 2 november 2023
Publicerad: 2 november 2023 kl. 17.53

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se