EM-guld till kommunambassadör Truls Möregårdh

Bordtennisspelaren och kommunambassadören Truls Möregårdh har en guldmedalj runt halsen och han håller en glaspokal i händerna. I bakgrunden syns en svensk flagga.

Truls Möregårdh med sitt guld från EM i bordtennis 2023. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Lessebo kommun gratulerar vår kommunambassadör Truls Möregårdh till EM-guldet i bordtennis!

Sverige har vunnit sitt första EM-guld i lag i bordtennis sedan 2002. Mästerskapet spelades på hemmaplan i Malmö 10-17 september och Sveriges bästa spelare, Truls Möregårdh från Hovmantorp, blev stor hjälte när han avgjorde med en seger mot den tyske veteranen Timo Boll i finalen.

Sedan 2022 är Truls Möregårdh en av våra kommunambassadörer och kommunstyrelsens ordförande Lars Altgård vill gratulera Truls till EM-guldet:

– Det är fantastiskt att följa Truls framgångar och eftersom han är kommunambassadör är det extra roligt att höra när han i intervjuer uttrycker att han har hjärtat kvar i Hovmantorp och Lessebo kommun där han har växt upp. Och med tanke på att det samtidigt sker en elitsatsning i Kosta där den forne världsstjärnan Jörgen Persson nu har värvats till Kosta Pingis håller Lessebo kommun på att bli ett riktigt bordtennismecka, säger Lars Altgård.

En lysande kommunambassadör

Truls Möregårdh utsågs 2022 till kommunambassadör för Lessebo kommun med följande motivering, vilken i allra högsta grad stämmer även idag:

"Vår nya ambassadör har tidigt visat sig vara någon att räkna med. Framgångarna är stora och det är med en stor ödmjukhet som vår ambassadör tar sig fram.

Med sitt fina sätt har vår ambassadör satt Lessebo kommun på kartan runt om i hela världen. När han tävlar så nämns ofta det småländska arvet och uppväxten i Hovmantorp. Det är en ung person som redan åstadkommit mycket och som inte bara är en förebild för andra unga idrottsutövare utan också en stolthet för alla som följt tävlingar långt in på natten.

Vår nya kommunambassadör skapar ett engagemang för bordtennisen. Det är en sann förebild som vi nu har äran att presentera: Truls Möregårdh."

Våra kommunambassadörer

 • 2022 Truls Möregårdh
 • 2019 Bertil Vallien
 • 2018 Sylvester Schlegel
 • 2017 Edin Dzemat
 • 2016 Charlotte Perrelli
Senast uppdaterad: 18 januari 2024
Publicerad: 22 september 2023 kl. 11.38

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se