Nationella anhörigveckan 2023

Första veckan i oktober är det nationella anhörigveckan. Under den här veckan organiserar Lessebo kommuns anhörigstöd olika aktiviteter för att uppmärksamma anhörigas insatser och behov av stöd.

I Sverige finns cirka 1,3 miljoner anhöriga som vårdar, hjälper eller stödjer en närstående som har svårt att klara vardagen på egen hand. Det kan vara på grund av missbruk, psykisk ohälsa, långvarig sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder.

- Som anhörig är du ett ovärderligt stöd för den som behöver hjälp, men ibland kan du behöva råd och stöd själv för att orka hjälpa, säger Carola Fransson Merkel, en av kommunens anhörigsamordnare. Att ge omsorg och stöd till en närstående kan kännas som en självklarhet och betydelsefullt, men det är viktigt att det också finns någon för dig. För detta syfte finns vi på anhörigstöd.

Aktiviteter i Lessebo kommun

- Under anhörigveckan är anhöriga välkomna på drop-in anhörigcafé på alla orter i Lessebo kommun, alla är välkommen på en föreläsning om psykisk hälsa på Kulturhuset i Lessebo och vi avslutar med en Anhörigdag på Folkets hus i Hovmantorp, berättar anhörigsamordnare Lotta W Salomonsson.

Mer information om aktiviteterna, datum, plats och tid hittar du i vår evenemangskalender Öppnas i nytt fönster. på lessebo.se.

Mer om anhörigstöd

Vill du veta mer om anhörigstöd eller behöver du någon att prata med? Kontakta anhörigsamordnare på 0478-125 85 eller mejla på anhorigstod@lessebo.se.

Senast uppdaterad: 20 september 2023
Publicerad: 20 september 2023 kl. 11.53

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se