Nya rutiner för elevresor i gymnasieskolor

Syntolkning: på bilden syns en grön buss från Länstrafiken Kronoberg.

Från och med läsåret 2022/2023 gäller nya rutiner för elevresor i gymnasieskolor i Växjö kommun, Lessebo kommun, även friskolor, Wasaskolan i Tingsryd samt för folkhögskolor. Detta gäller inte om man studerar i en annan skola än de uppräknade.

Alla resekort till elever som är folkbokförda i Lessebo kommun kommer att administreras av Lessebo kommun istället för att som tidigare av respektive gymnasieskola.

 • Elever som börjar årskurs 1 måste ansöka om resekort senast 31 juli för att hinna få sitt busskort till skolstartsveckan.
 • Elever som går på Bikupan och har ett busskort ska spara detta och använda e-tjänsten återaktivering av busskort. Önskar ni få busskortet via länstrafikens app kan ni ange det i samma e-tjänst.
 • Elever i årskurs 2 och 3 sparar sina busskort från föregående år och behöver använda e-tjänsten återaktivering av busskort. Detta ska göras senast 31 maj 2023 för att busskorten ska hinna återaktiveras inför skolstart. Detta behöver du göra även om du har busskortet via länstrafikens app.
 • Elever som börjar åk 2 och 3 och önskar få sitt resekort i Länstrafikens app kan fylla i detta i återaktiveringstjänsten.

Under första skolveckan kan eleverna åka fritt utan resekort.

Senast uppdaterad: 28 april 2023
Publicerad: 28 april 2023 kl. 13.58

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se