Kreativa aktiviteter på Bikupan

På högstadieskolan Bikupan i Lessebo kommun pågår kluriga aktiviteter där eleverna är med och skapar. I samband med påsken så var det Påskjakt, där eleverna letade påskkycklingar ute på skolgården och när man hittade och lämnade in fick man en liten gåva i utbyte.

Fredagsgåtan är ett stående koncept som går ut på att en klurig gåta sätts upp vid caféet på skolan. Svaren skrivs på en lapp och läggs i en låda. Dragningen sker sen vid lunch på fredagar och publiceras på skolans Instagram (följ gärna @bikupanlessebo).

Didrik Westerholm är en av de i personalen som håller på med aktiviteterna. Han tycker gensvaret från eleverna är bra på de aktiviteter som skolan genomför.

- Eleverna tycker att det är roligt att få tänka på någonting annat än skola hela dagarna. Vi försöker koppla det till olika säsonger, säger Didrik Westerholm. Under julen får de till exempel pynta i klassrummen. Vid alla hjärtans dag pyntas skolan med hjärtan och fina budskap.

I coronatider ser man att utomhusaktiviteter blir lite extra viktigt. Didrik berättar att det såklart påverkar eleverna och att det finns oro.

- Men många elever tar det väldigt seriöst och diskuterar med lärare om myndigheternas riktlinjer och rekommendationer, säger Didrik.

På alla hjärtans dag för någon månad sedan hade man en kärleksvägg på skolan.

- Idén dök upp när kollegan Veronica tyckte att det behövdes med kärlek på skolan, berättar Didrik. Först delades det ut budskap, men senare skapades kärleksväggen för att samla alla budskap. Vi lade upp hela väggen på skolans instagramkonto.

Ett årligt evenemang som nu går in på tredje året är Bikupan Challenge. Det handlar om att samla in pengar till barn med cancer.

- Vi utmanar företag och andra som vill bidra till att skänka 1000 kronor om eleverna springer 1000 varv på en slinga som vi brukar använda, säger Didrik Westerholm. Just nu håller jag och några elever på att organisera och kontakta företag som vill vara med. På dagen i juni när vi springer så är hela skolan med och det brukar bli en fest.

Senast uppdaterad: 20 april 2020
Publicerad: 20 april 2020 kl. 08.28

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se