Vandringsleder och strövområden

Vandra, promenera eller gå på utflykt. Att vara ute i skog och mark ger både motion och en skön naturupplevelse. I fritidskartan har vi samlat kommunens olika områden för motion. På Länsstyrelsens webbplats kan du också läsa mer om naturreservaten i vår kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fritidskartan
Kulturstigen

Utgångspunkt till Kulturstigen: Kör Kosta vägen mot Kosta på höger sida finns en skylt "Kulturstigen" kör in den vägen och forsätt rakt fram tills du kommer till en liten parkering, har kan vandringen på Kulturstigen börja. Se kartan över Kulturstigen. På kartan finns det utsatt (P) som betyder att där kan man parkera och börja sin vandring.
Lessebo kulturstig är 7 kilometer lång som går igenom ett området ganska nära sjön Läen. Huvudelen av området är idag bevuxet med tall och gran, men här finns också lövskog, odlade områden, igenlagda åkrar och ängar. Du följer under din vandring en märkt stig. Du kommer att träffa på skyltar som talar om vad som skett under svunna tider. 


Utvandrarleden

Utvandrarleden

Småland! Fågelkvitter, granskogsdofter och tystnad. Genom skogar och ängar, längs sjöar och stenmurar, förbi stugor och gärdsgårdar - här upplever du det genuina Småland - till fots, på cykel eller i kanot.

Detta är författaren Vilhelm Mobergs hembygd! Historiens vingslag känns när ni passerar de kända byarna och platserna från Mobergs världsberömda bok om "Utvandrarna". Romanens platser med namn som Ljuder, Åkerby, Långasjö, Korpamoen, Moshult och Duvemåla finns i verkligheten. I Småland.

Utvandrarleden består dels av en vandringsled och dels av en cykelled. Längs någon sträcka går även att paddla kanot. Båda lederna är rundturer med övernattningsmöjligheter på lämpliga avstånd.
För friluftssugna erbjuder vi här turpaket med varierat innehåll.

Utvandrarleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 20 juli 2020
Publicerad: 9 januari 2017 kl. 16.56

Uppleva

 • Kommunhusets reception och växel


  Besöksadress: Storgatan 78, 365 31 Lessebo
  Postadress:
  Lessebo kommun, 365 31 Lessebo
  Växel: 0478-125 00
  E-mail: info@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Vet du inte vem du ska kontakta?
Skicka e-post till turism@lessebo.se

Kontakt Turistinformation

Lessebo
Besök: Lessebo kommunhus
365 31 Lessebo
Telefon:
0478-507 05
E-post: turism@lessebo.se
Öppet alla dagar

LESSEBO BIBLIOTEK
Besök: Storgatan 51
365 32 Lessebo
Telefon: 0478-125 66
Öppen året runt.