Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vandringsleder och strövområden

Vandra, promenera eller gå på utflykt. Att vara ute i skog och mark ger både motion och en skön naturupplevelse. I fritidskartan har vi samlat kommunens olika områden för motion. Se även våra naturreservat.


Fritidskartan
Kulturstigen

Utgångspunkt till Kulturstigen: Kör Kosta vägen mot Kosta på höger sida finns en skylt "Kulturstigen" kör in den vägen och forsätt rakt fram tills du kommer till en liten parkering, har kan vandringen på Kulturstigen börja. Se kartan över Kulturstigen. På kartan finns det utsatt (P) som betyder att där kan man parkera och börja sin vandring.
Lessebo kulturstig är 7 kilometer lång som går igenom ett området ganska nära sjön Läen. Huvudelen av området är idag bevuxet med tall och gran, men här finns också lövskog, odlade områden, igenlagda åkrar och ängar. Du följer under din vandring en märkt stig. Du kommer att träffa på skyltar som talar om vad som skett under svunna tider. 

 

Utvandrarleden

Utvandrarleden

Småland! Fågelkvitter, granskogsdofter och tystnad. Genom skogar och ängar, längs sjöar och stenmurar, förbi stugor och gärdsgårdar - här upplever du det genuina Småland - till fots, på cykel eller i kanot.

Detta är författaren Vilhelm Mobergs hembygd! Historiens vingslag känns när ni passerar de kända byarna och platserna från Mobergs världsberömda bok om "Utvandrarna". Romanens platser med namn som Ljuder, Åkerby, Långasjö, Korpamoen, Moshult och Duvemåla finns i verkligheten. I Småland.

Utvandrarleden består dels av en vandringsled och dels av en cykelled. Längs någon sträcka går även att paddla kanot. Båda lederna är rundturer med övernattningsmöjligheter på lämpliga avstånd.
För friluftssugna erbjuder vi här turpaket med varierat innehåll.

Utvandrarledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 15 juni 2020
Publicerad: 9 januari 2017 kl. 16.56

Uppleva

  • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
    Telefon: 0478-125 37

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Vet du inte vem du ska kontakta?
Skicka e-post till turism@lessebo.se

Kontakt Turistinformation

KOSTA
Besök: Kosta Outlet
365 43 KOSTA
Telefon:
0478-507 05
E-post: turism@lessebo.se
Säsongsöppen 17 juni till 25 augusti, kl. 10.00 - 18.00

LESSEBO BIBLIOTEK
Besök: Storgatan 51
365 32 Lessebo
Telefon: 0478-125 66
Öppen året runt.