Företagsbesök hos Don Camillo

Näringslivskontoret träffade Else-Marie Patron som äger och driver Don Camillo för att prata företagsamhet i Kosta.

Else-Marie är numera pensionär men tycker att det roligt att göra något mer så hon fortsätter att driva sin restaurang. Hon varvar sitt engagemang i Don Camillo med gruppresor till Spanien där hon också numera har en lägenhet. Hela familjen är engagerad i Don Camillo och alla barnen stöttar upp om det behövs.

Else-Marie berättar att hela familjen spelar boule och det var så det började. Maken Henri och äldsta sonen Anders köpte 1992 ett nedlagt glasgalleri vilket blev lokalen som byggdes om till ett enklare boule-café med mackor och kaffe. Det föll sig naturligt att platsen växte och en av boulespelarna, Aldo, visade hur man kunde göra pizza som saknades i byn. Nu för tiden har man också livekonserter, teater, föreläsningar och stand-up, m m. Eftersom Henris föräldrar kom ifrån Spanien har det även blivit mycket catering med medelhavsmat som tema och gigantiska paella-pannor som figurerat i både musiksammanhang, bouletävlingar och på bröllop.

-Vi har gått från att vara ett litet café till en plats där man ska kunna känna sig som hemma med allt som vi tycker är roligt och viktigt i livet, avslutar Else-Marie med att säga.

Stort tack Else-Marie för ett trevligt och intressant besök!

På bilden Else-Marie Patron.

Senast uppdaterad: 14 november 2023
Publicerad: 14 november 2023 kl. 13.55

Näringslivskontoret

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se