Årets företagare: Daniel Sjöstrand, DT Betong

Syntolkning: På bilden ses Daniel Sjöstrand, en leende man med grå skjorta och kort hår.

Det var glad stämning och hög musik när årets företagare i Lessebo kommun prisades. Priset tilldelades Daniel Sjöstrand som driver DT Betong.

Motivering: Årets Företagare i Lessebo kommun har sedan starten har haft en spännande utveckling. Pristagaren kännetecknas av en stark motivation och drivkraft som kanaliserar denna energi för utveckling av företaget och dess anställda. Pristagaren har ett stort engagemang i utvecklingen av sin hembygd, det ska vara attraktivt att bo i en landsbygdskommun. Företaget har utvecklats från att arbeta med blästring, till bemanning inom Betong- och Byggtjänster till en egen byggverksamhet. Expansion har varit stark över tid, med god lönsamhet, detta har resulterat i ett antal Gasellutmärkelser av Dagens Industri.

Daniel tog emot priset under stora applåder på näringslivsgalan som hölls i Hovmantorps Folkets hus. Under prisutdelningen så framhölls Daniels energi och mod att testa nya saker. Han är en del av den byggboom som sker i Lessebo kommun just nu och har i sitt företag satsat på hyreslägenheter i Lessebo tätort.

Årets UF-företag: StoneCold

Thea Frej, Thea Björk och Alexander Magnusson blev under näringslivsgalan utsedda till årets UF-företag. Deras produkt är granitstenar som både kan kyla och värma dryck. Bitarna är spillbitar som putsas för finare yta.

Motivering: Hållbarhet och återbruk ligger i tiden och det tog UF-företaget vara på. Med stort engagemang och drivkraft har de behålligt motivation och fokus under hela sitt UF-år och kunde tidigt leverera en idé som de trodde stenhårt på.

Safariparken gratulerades

Kosta Safaripark har utsetts till årets turistentrprenör i Kronobergs län och är därmed också kandidat till Stora Turismpriset som är en nationell utmärkelse.

Motivering: De har med sin småländska klurighet tagit sikte på cirkulär hållbarhet redan från start. Varit snabba på att se möjligheter i de förändringar som skett i och med pandemin. De bidrar till ökad attraktivitet för hela Glasriket. Kosta Safaripark är dessutom ett besöksmål som är tillgängligt för alla.

Det är andar året i rad som priset går till ett företag i Lessebo kommun. 2020 gick priset till Grimsnäs herrgård.

På näringslivsgalan gratulerades safariparken genom Emil Jansson från Destination Kosta av Lessebo kommun.

Näringslivsgalan innehåll också underhållning från Svenska Kaffegöksorkestern som bjöd på musik och gästspel från lokalt kända karaktärer som Laila Vers och Berit som förgyllde med skönsång och fräckisar. På plats fanns utställare från organisationer som Almi, Coompanion, Företagsfabriken och Maker Tour - Mot nya höjder.

Galan inleddes med en föreläsning av Ulrika Sultan, doktorand vid Linköpings universitet, om hur flickors teknikintresse kan tas tillvara på. Under galan knöts också kontakter mellan skola och näringsliv då flera lokala skolrepresentanter och rektorer var på plats.

Senast uppdaterad: 13 september 2021
Publicerad: 13 september 2021 kl. 10.32

Näringslivskontoret

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se