Prao på Bikupan

Syntolkning: På bilden syns högstadieskolan Bikupan, en tvåvåningsbyggnad gula fönster och med en skylt där det står Bikupan.

Till hösten blir det ett nytag kring prao på högstadieskolan Bikupan. Rektor Patrik Gustavsson berättar om det samarbete som skolan har med kommunens näringslivsavdelning och hur man ska organisera arbetet närmre företagen.

- Prao heter formellt arbetslivsorientering men vi pratar vardagligt om prao, berättar Patrik Gustavsson. Alla elever i årskurs 8 och 9 ska ha totalt 10 dagar och vi kommer organisera det så att alla företag i kommunen ska kunna anmäla och ta emot elever via www.samverka.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När man ser vilka företag som anmält intresse kommer terminens prao få ett tema som eleverna jobbar efter. Lessebo kommun kommer också erbjuda kommunens företag en föreläsning på det valda temat.

- Genom prao får eleverna med sig en förståelse för näringslivet vilket är väldigt viktigt, säger Patrik Gustavsson. De får också en insikt om olika yrken vilket de har stor nytta av när de ska välja inriktning till gymnasiet. Vi på skolan kommer därför se till att eleverna har sina samtal med studie- och yrkesvägledare i samband med praon för att fånga upp elevernas intresse inför gymnasiet.

Senast uppdaterad: 21 juni 2021
Publicerad: 21 juni 2021 kl. 09.42

Näringslivskontoret

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se