Fritidsbibblan

Öppettider:
Måndag 15:00-18:00
Onsdag 15:00-18:00
Fredag 15:00-18:00

Fritidsbibblan är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, och mycket mer. Lånetiden är 14 dagar.

På Fritidsbibblan kan man låna allt från innebandyklubbor till flytvästar och tremannatält. Vad som finns i sortimentet beror på vad vi har fått in. Alla får låna och allt är gratis. Viss utrustning är ny medan viss utrustning är begagnad, men oftast i väldigt fint skick. Lånetiden är 14 dagar och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

Den som vill låna saker på Fritidsbibblan uppger sitt namn och mobilnummer, svårare än så är det inte. Observera att vi kan neka att låna ut viss utrustning till minderåriga utan målsmans tillåtelse. I så fall är det främst kopplat till säkerhet. Utrustningen lånas i befintligt skick och låntagaren ansvarar själv för att den uppfyller säkerhetsrekommendationer, även om Fritidsbibblan så långt det är möjligt strävar efter att den utrustning vi lånar ut är i bra skick.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Ja Nej

Tack för din synpunkt på denna sida på vår hemisda. Om du vill att vi svarar dig, lämna epostadress eller telefonnummer.
Senast uppdaterad: 29 november 2022
Publicerad: 29 november 2022 kl. 14.14

Kultur- och fritid

  • Jenny Ramnér - Kultur- och fritidschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Kultur och fritid
    Telefon: 0478-125 67

  • Johanna Stjärnebring - Kultur- och fritidskonsulent
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Kultur och fritid
    Telefon: 0478-125 19

Vll du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se