Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Karin Bååth ny näringslivschef

Foto: Cristian Brolin

Det blir Karin Bååth som axlar den nya rollen som näringslivschef i Lessebo kommun. Lessebo kommuns näringsliv är varierat och består av flera aktiva företagare som Karin kommer arbeta med.

Karin Bååth kommer närmast från en roll som Chief Operating Officer på STCC AB som bedrev mästerskap inom banracing. Dessförinnan arbetade hon som VD på Växjö Citysamverkan. Själv beskriver hon företagande som en livsstil och har under sin karriär både drivit egna företag men också hjälpt andra att utveckla deras företag.

- Det är roligt att kunna presentera Karin som ny näringslivschef i Lessebo kommun, säger kommunchef Christina Nyquist. Vårt mål är att öka till 10 000 invånare år 2025 och i den planen ingår det att det etableras fler företag i vår kommun. Karin kommer ha en nyckelroll i det arbetet.

- Som näringslivschef är det min uppgift att bidra på de sätt en kommun kan för att kommunen här i hjärtat av Småland ska utvecklas till sin fulla potential. Det är samverkan med de som vill och kan starta, utveckla och driva företag som ger arbetstillfällen och på andra sätt gör denna småländska pärla attraktiv att besöka och leva , säger Karin Bååth. Inom allt från tillverkning till besöksnäring finns det duktiga entreprenörer som vigt sitt liv till att se möjligheter och utveckla livskraftiga företag. Av egen erfarenhet som företagare vet jag att man lever med sitt företag i med och motgång. Det ska bli kul att arbeta med företagen i Lessebo kommun som är så oerhört viktiga för kommunens utveckling och livskraft.

Karin Bååth börjar sin tjänst i augusti. Rollen kommer ansvara för utveckling av näringsliv och landsbygd. I avdelningen ingår också destinationsutveckling.

Senast uppdaterad: 18 juni 2019
Publicerad: 18 juni 2019 kl. 07.36

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se