Samhällsbyggnadsförvaltningen - ett nytt steg i utvecklingsarbetet

Bild på den nya samhällsbyggnadschefen Conny Axelsson

Conny Axelsson, samhällsbyggnadschef

I Lessebo kommun ser vi lite längre. Vi satsar på utvecklingsfrågor som stärker kommunen på både lång och kort sikt och investerar för framtida generationer. Tillsammans skapar vi en grön kommun som vi är stolta över och där vi bryr oss om varandras framtid. Nu tar vi nästa steg i utvecklingsarbetet genom att bilda en samhällsbyggnadsförvaltning.

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltning blir en sammanslagning av plan och miljö- och tekniska förvaltningen. Förvaltningen kommer att spela en viktig roll i att forma Lessebo kommuns framtid.

Bra förutsättningar för utveckling

Vår kommun har bra förutsättningar för att utvecklas. Vi har infrastruktur på plats, en tillväxt på sex procent och ett oslagbart läge mellan tre arbetsmarknadsregioner och unika möjligheter till strandnära boende. Utvecklingsprocessen innebär också vi arbetar med och planerar för ytterligare försäljning av tomtmark, byggnation av hyresrätter och förskolor/skolor. Kort sagt mycket utveckling på gång.

Conny Axelsson - ny samhällsbyggnadschef

Conny Axelsson blir chef för den nya samhällsbyggnadsförvaltningen. Han tillträder den 15 juni. Conny kommer närmast från Region Kronoberg där han har arbetat som fastighetschef under flera år. Conny har en gedigen kunskap kring byggnation, planfrågor, fastighetsfrågor men har även arbetat med miljö och säkerhetsfrågor. Vi hälsar Conny hjärtligt välkommen till Lessebo kommun och vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Frågor och mer information

Har du frågor om pressmeddelandet, kontakta kommunchef Christina Nyquist, telefon 0478-125 27, christina.nyquist@lessebo.se

Senast uppdaterad: 11 april 2017
Publicerad: 11 april 2017 kl. 10.07