• Minimera Visa
    2019-11-19
    Gatubelysning i Lessebo
    Gatubelysning ur funktion mellan Nyängsskolan och Kalendervägen. Reparationsarbete... Läs mer

Nya lessebo.se lanseras i morgon

I morgon eftermiddag lanserar vi vår nya webb! De stora nyheterna med den nya webben är att den går enkelt att använda i mobilen och på surfplattan. Den har också en bättre sökfunktion och ny design. Även Lessebohus och Lessebo Fjärrvärme har nya webbar som lanseras i morgon och är byggda i samma verktyg. Vi har under en lång tid arbetat på att hitta en bra lösning för vår nya webb och nu är vi äntligen där.

Förstudie och synpunkter

I samband med medborgardialoger under årets om gått fick vi in synpunkter på webben. Vi har också haft en enkät ute på lessebo.se. Vi tackar för alla som tagit sig tid att svara på frågorna och som hjälp oss att få en bild över hur ni vill kunna använda lessebo.se och vad den ska innehålla. En hel del synpunkter har kommit in och de har varit till stor hjälp när vi byggt vår nya webb. Några av synpunkterna har handlat om att det är svår att hitta det man söker, att sidan är rörig och att texterna på sina håll är byråkratiska och svårlästa.

Bättre sök och responsiv design

Att det ska vara lätt att hitta på en webb är såklart jätteviktigt. Likaså att webben ska vara tillgänglig på många olika sätt. Några av förbättringarna på den nya webben är därför en bättre sökfunktion och en responsiv design. Att webbplatsen är responsiv innebär att det går lika bra att ta del av innehållet oavsett om du surfar in via dator, mobil eller surfplatta Lessebo.se är också ett av kommunens viktigaste skyltfönster utåt för alla som är nyfikna på Lessebo kommun.

Det är därför viktigt att den visar att den visar att Lessebo är en attraktiv, modern och framåt kommun som jobbar aktivt för att hänga med i utvecklingen.

Har du frågor eller synpunkter om projektet är du välkommen att kontakta:

Christoffer Richardsson, webbutvecklare, 0478-125 99, christoffer.rikardsson@lessebo.se eller
Bodil Askencrantz, kommunikatör, 0478-125 37, bodil.askencrantz@lessebo.se

Senast uppdaterad: 14 februari 2017