Flickors möjligheter till lärande i fokus

Syntolkning: En kvinna med headset står på en scen, hon har ett bord med en laptop bredvid sig,

Den 11 april blir det fokus på flickors möjligheter till lärande när all personal i Lessebo kommuns skolor bjuds in till föreläsning med Ulrika Sultan.

Ulrika Sultan är forskare med inriktning på inkluderande undervisning, de globala målen och framför allt flickors teknikintresse. Hennes lärarbakgrund och engagemang i frågorna har tagit henne världen över och nu är det personalen i Lessebo kommuns skolors tur att ta del av möjligheter till flickors lärande.

Föreläsningens innehåll har som mål att skapa tankar, reflektion och görande utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Bakgrunden till föreläsningen är de resultatanalyser för Lessebo kommuns skolor som under de senaste åren påvisat att pojkar har lägre studieresultat än flickor. Lessebo kommun har under ett par år belyst dilemmat för kommunens förskolor och skolor på olika sätt genom bland annat föreläsning, kommunövergripande konferenser och insatser från förste lärare.

I senaste resultatanalysen, som byggde på resultatet för sommaren 2022, visar att resultatskillnaden mellan flickor och pojkar har vänt. På samtliga F-6 enheter hade pojkarna i årskurs sex för första gången ett högre resultat än flickor och resultatskillnaden mellan flickor och pojkar har minskat i årskurs 9.

Att arbeta med att skapa förutsättningar och undanröja hinder för att både flickor och pojkar ska kunna öka sitt meritvärde kommer att vara ett av de prioriterade områdena för samtliga skolformer, säger biträdande utbildningschef Tommy Gravéus. Nu sätter vi, med hjälp av Ulrika Sultan, fokus på flickors lärande.

Senast uppdaterad: 12 april 2023
Publicerad: 10 april 2023 kl. 16.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se