Sök feriejobb som ung Kommunutvecklare 2023

Vill du vara med och förändra Lessebo kommun? Nu kan du som är född 2005, 2006 och 2007 och som är folkbokförd i Lessebo kommun söka feriejobb som ung Kommunutvecklare.

Lessebo kommun behöver hjälp att göra kommunen till en bättre plats för unga att leva på, vi vill höra era tankar och få ert perspektiv på kommunen. Vi kommer därför i sommar att anställa ett antal ungdomar i syfte att skapa förändring!

Vad innebär feriejobbet som ung Kommunutvecklare?

I feriejobbet som ung Kommunutvecklare kommer du att få träffa politiker och tjänstemän som jobbar i kommunen, du kommer få reda på hur en kommun fungerar, få möjligheten att välja mellan olika uppdrag att undersöka och skriva om samt lära dig mer om rapportskrivande.

Syftet med feriejobbet som ung Kommunutvecklare är att du, tillsammans med dina kollegor, ska komma med idéer på hur kommunen kan bli bättre inom olika områden med fokus på unga. Du kommer t.ex. att få undersöka ett visst område, utföra intervjuer för att samla in data, skriva en rapport med förbättringsförslag samt presentera detta för kommunen.

Vilka krav ställs?

För att passa i rollen som ung Kommunutvecklare krävs att du är nyfiken och har ett intresse för att undersöka saker. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar för ditt arbete tillsammans med din grupp. Arbetet ska resultera i olika rapporter som kan lämnas över till kommunen, så du behöver gilla att skriva. Feriejobbet erbjuds endast under period 1, d.v.s. vecka 25–27.

Hur går ansökan till?

Du skickar din ansökan till feriejobb@lessebo.se. I din ansökan ska du skriva en kort information om dig själv och varför just du ska få feriejobbet som ung Kommunutvecklare. I din ansökan skriver du ditt namn, adress, telefonnummer och personnummer. Ansök senast den 16 april.

Vad får jag i lön?

Lön enligt avtal för feriejobb, det vill säga 61,50 kr/timmen + semesterersättning. Du omfattas vidare av samma bestämmelser som Lessebo kommuns övriga feriejobb i form av ferieperioder, tidredovisning, regler och riktlinjer med mera. Mer information hittar du på kommunens feriesida: www.lessebo.se/feriejobb.

Senast uppdaterad: 31 mars 2023
Publicerad: 31 mars 2023 kl. 09.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se