Först ut med EKG i hemmet

Syntolkning: På ett skrivbord står en mörk bärbar dator uppfälld och en person med ljust blå kläder sitter och skriver. Man ser endast överkroppen på personen som har sjukvårdskläder på sig.

Arbetet med nära vård fortsätter och under våren planeras EKG i hemmet införas för patienter inom hemsjukvården.

- Vi satsar på att bli först ut i Kronobergs län med EKG i hemmet, säger Ulrika Elgborn som är chef för hemsjukvården i Lessebo kommun. De som berörs är de invånare som finns hos oss i hemsjukvården, både om man bor i hus, lägenhet eller i särskilt boende.

EKG står för elektrokardiogram och är en undersökning som görs för att studera hjärtats aktivitet och där man kan snabbt upptäcka eventuella hjärtsjukdomar och störningar i hjärtats rytm.

När utrustningen för EKG är på plats kan de som ordinerats behandlingen av läkare bli uppkopplade av personalen i hemsjukvården. Ansvarig läkare får sen digital information direkt från utrustningen och kan följa hur patienten mår.

Hela syftet med nära vård är att patienten ska vara i centrum och att det som går göra i hemmet också ska göras där. I Lessebo kommun genomför hemsjukvården redan idag avancerade behandlingar som dialys, syrgas och nutrition via dropp i människors hem.

- Det finns många fler möjligheter som vi efterhand kommer börja arbeta med tillsammans med Region Kronoberg, säger Ulrika Elgborn.

Senast uppdaterad: 10 mars 2023
Publicerad: 10 mars 2023 kl. 09.33

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se