Lessebo kommun har sparat el

Syntolkning: Bildmontage i tre delar med två vita lutande streck mellan bilderna. Till vänster en hand som är på väg att trycka på en vit ljusknapp. I mitten en text "Varje kWh räknas". Till höger en mörkröd flagga med texten "Lessebo kommun".

Arbetet med att spara el pågår för fullt både hos företag och privatpersoner. Även Lessebo kommun har sparat och när 2022 summeras så är kommunen precis under 7 miljoner kilowattimmar (kWh).

I en jämförelse mellan 2021 och 2022 handlar det om en minskning på lite drygt 600 000 kWh i förbrukning. Orsakerna är flera, både bättre och smartare lösningar i fastigheterna men också att många medarbetare medverkat till att minska förbrukningen av el.

- Det är glädjande siffror, säger samhällsbyggnadschef Conny Axelsson. Vi arbetar hela tiden med att minska vår elförbrukning och bli mer effektiva. Jag vill rikta ett tack till alla som bidrar med att minska vår elförbrukning.

Arbetet fortsätter framöver med att skapa fler miljöer som är energisnåla. Beteende är en färskvara och precis som i hemmet är det viktigt att fortsätta släcka efter sig när man lämnar ett rum och se till att ventilation och värme kan fungera på mest effektiva sätt.

För några år sedan investerade Lessebo kommun i ledbelysning utmed gatorna och det har också sparat inköp på el.

Energi- och klimatrådgivning

Om du vill ha råd och tips finns Lessebo kommuns energi- och klimatrådgivning. Den riktar sig både till privatpersoner, organisationer och företag. Hitta flera tips direkt på sidan och även kontaktuppgifter om du vill boka ett samtal.

Senast uppdaterad: 30 januari 2023
Publicerad: 30 januari 2023 kl. 11.43

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se