Lessebo kommun har sparat el

Syntolkning: En hand med utsträckt finger pekar mot en vit strömbrytare.

Jämför man november månad i år med 2021 så har Lessebo kommun förbrukat nästan en femtedel mindre el. Antalet förbrukade kilowattimmar (kWh) är 18 procent färre när man jämför månaderna.

- Det är glädjande siffror, säger samhällsbyggnadschef Conny Axelsson. Vi arbetar hela tiden med att minska vår elförbrukning och bli mer effektiva. Jag vill rikta ett tack till alla som bidrar med att minska vår elförbrukning.

De senaste två åren har Lessebo kommun förbrukat ungefär 7,5 miljoner kWh. Mellan 2019 och 2020 görs en stor minskning, det är ny gatubelysning med LED-lampor. På det sparar Lessebo kommun cirka 400 000 kWh per år och lamporna håller dessutom längre så de behöver inte bytas ut lika ofta vilket sparar arbetstid.

Precis som att privatpersoner och företag sparar el gör Lessebo kommun och alla anställda sitt för att minska på elförbrukningen i vardagen. Det finns anledning att kapa topparna på elförbrukningen då det vissa tider kan finnas brist på effekt i näten. I många hem minskar man nu sin elförbrukning genom att släcka mer, dra ner på temperaturen eller byta ut energislukande utrustning. Via Lessebo kommuns energi- och klimatrådgivning kan privatpersoner och företag få tips och stöd i hur man själv kan påverka sin elförbrukning.

Senast uppdaterad: 21 december 2022
Publicerad: 21 december 2022 kl. 11.01

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se