Flera nyheter på Kulturskolan

Syntolkning: På bilden står ett antal personer uppställda i två rader mot en bakgrund med mörka draperier. Personerna har olika färger på kläderna, några mörka och några ljusa. De flesta personer ler och någon ser allvarlig ut.

Det är flera nyheter på Kulturskolan i Lessebo detta läsår. Det är ett inofficiellt rekord i verksamhetsbreddning, om kulturskolans rektor Jimmy Täck får säga det själv.

Det är nya ämnen som kreativt skrivande, körsång och tillverkning av rekvisita. Till detta kommer de redan befintliga ämnena i bland annat musik och dans.

På bilden finns flera av kulturskolans lärare: Främre raden från höger: Anna (Piano), Adisa (Cello), Sara (Tvärflöjt, blockflöjt, saxofon, klarinett) och Emelie (Kreativt skrivande). Från vänster bakre raden: Jimmy (Rektor, slagverk, digitalt skapande), Ronny (Brass, sång, rockbandsinstrument), Nathan (Akustisk gitarr), Myrte (Fiol). Ej på bilden: Sophie (Dans, teater, textil och kostymering), Cesar (Rekvisita)

- Genom att erbjuda flera nya spännande ämnen och aktiviteter satsar att allt fler ska kunna få en aktiv och meningsfull fritid, säger Jimmy Täck. Vi gör detta för kommunens barn och unga!

Nya ämnen

Piano - lär dig spela piano enskilt eller i grupp med skolans nya pianolärare Anna!

Kreativt skrivande – i kursen får du som elev skapa spännande berättelser, utveckla ditt skrivande, fördjupa dina kunskaper i bland annat dikter, noveller och manus. Avgiftsfritt hela läsåret, lektionen är på onsdagar 15.30 – 16.30 för dig som är 11 år och äldre.

Kör – lär dig sjunga och utveckla din röst ihop med andra, från F-klass till åk 4, tisdagar 15.20 – 15.50. För dig som är äldre och gillar sjunga finns Kulturskolesångarna, en sånggrupp för dig i åk 5 och äldre – måndagar 16.20 – 17.00.

Rekvisita – lär dig måla, bygga och designa rekvisita inför dans- och teaterelevernas uppsättning av Nötknäpparen i december. För dig som är 10 år och äldre, onsdagar 18.00 – 20.00, avgiftsfritt hela terminen!

Textil och kostymering – lär dig sy och kostymera skådespelarna i våra produktioner! Avgiftsfritt hela terminen. Kursen vänder sig till dig som är 10 år och äldre, onsdagar 18.30 – 20.00.

Brasslek – lär dig spela ett blåsinstrument i grupp! Avgiftsfritt under ramarna för fritidshem i samverkan med Björkskolan, onsdagar 13.30 – 14.00.

Musikteori – fördjupa dina kunskaper inom musikens grunder och utveckla ditt gehör.

StudyAlong

Det ska vara lätt att bli en elev på Kulturskolan och därför har vi bytt till ett digitalt elevsystem som gör det enkelt att hitta och anmäla sig till våra kurser och ämnen. Vi har öppnat upp vår kurskatalog där ni själva kan gå in via www.studyalong.se/lessebo för att se vilka kurser och lektionstider som finns lediga och då boka en plats direkt. Från och med fredag 4/11 är det även halva priset på elevavgiften (275kr) för resterande del av höstterminen. Finns det inga lediga platser kvar på ert önskade ämne eller instrument? Gör då en intresseanmälan på lektionen så skickar vi ut information inför vårterminens kurssläpp!

Kulturskolan i skolan – undervisning på fritids

I samverkan med grundskolorna erbjuder Kulturskolan undervisning under ramarna för fritidshemmen. Från och med detta läsår har vi lärare på varje grundskola i kommunen som erbjuder undervisning i instrument som bland annat cello, piano, träblås, brass, och elbas.

Information om alla ämnen finns på Kulturskolans hemsida.

Senast uppdaterad: 8 november 2022
Publicerad: 8 november 2022 kl. 09.48

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se