Dubbelt upp för Skruv på landsbygdsgala

Syntolkning: En bild på en grupp personer som står i ett rum i en trappa. Till vänster en vit dörr och i bakgrunden en öppen högre vit dörr. Till höger en gul vägg och i förgrunden ett vitt trappräcke. Flera av personerna ler och håller i vita diplom med guldram. Foto: Länsstyrelsen i Kronobergs län

Skruv blev dubbelt hyllad på Kugghjulsgalan som hölls i tisdags. Det är Kronobergs läns tillställning för att uppmärksamma driftiga personer som driver på utveckling på landsbygden.

Vinnare i kategorin Årets lanthandel blev Matöppet i Skruv och vinnare i kategorin Årets landsbygdsförening blev Skruvs IF.

- Från Lessebo kommun vill vi rikta ett stort grattis till vinnarna, säger Christina Nyquist. Det är ingen slump att Skruv uppmärksammas, det finns ett stort engagemang i bygden och ett aktivt föreningsliv.

Vinnarna prisades på residenset i Växjö den 11 oktober.

Mer om Kugghjulsgalan

Priser delades också ut till årets lantbrukare, trädgårdsföretag, hembygdsförening, samhällsförening samt till årets unga landsbygdsentreprenör.

Pristagarna har valts ut av en jury bestående av representanter från Länsstyrelsen Kronoberg, Hela Sverige ska leva Kronoberg, LRF Sydost, Region Kronoberg, ALMI Företagspartner, Coompanion, Drivhuset, Företagarna, Nyföretagarcentrum, Ung företagsamhet, Leader Linné Småland, Företagsfabriken, Smålandsidrotten, Kronobergs hembygdsförbund och Ungdrive.

Senast uppdaterad: 13 oktober 2022
Publicerad: 13 oktober 2022 kl. 11.46

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se