Namnet blev Regnbågens gränd

Syntolkning: Kartbild i form av ett flygfoto i mörka färger. I bildens vänstra övre del finns en markering i form av en regnbåge i färgerna rött, orange, gult, grönt, indigo och violett.

Det händer att en ny gata skapas i Lessebo kommun. Samhällsbyggnadsnämnden har nu gett en ny gata i Hovmantorp namnet Regnbågens gränd. Det beslutade namnet kom in som förslag från allmänheten.

För att få hjälp med förslag efterlyste Lessebo kommun namnförslag och det var glädjande många som valde att skicka in förslag. Samhällsbyggnadsnämnden hade därför många förslag att välja mellan när man hade sitt sammanträde och tog beslut om det nya gatunamnet.

Den nya gatan finns utmed Västergatan i Hovmantorps västra del. Fyra villatomter kommer finnas utmed gatan. Västergatan heter här också väg 845 och leder mot Tollstorp. Områdets nuvarande namntema är astronomi och flera gator har stjärntecken som namn. Kring personnamn brukar samhällsbyggnadsnämnden inte vilja använda nu levande personer. Förutom områdets namntema så ska ett gatunamn vara lätt att skriva, uttala och uppfatta.

Senast uppdaterad: 20 september 2022
Publicerad: 20 september 2022 kl. 08.41

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se