Årlig trygghetsmätning

Syntolkning: Fronten på ett fordon med vit bas och blå inslag. Texten "Polis" står på motorhuven. I fordonets svarta front finns insprängda mindre lampor mellan lyktorna. Fordonet står på en parkering och man ser andra bilar i bakgrunden.

Snart är det dags för Polisens årliga trygghetsmättning igen. Den genomförs i hela Polisregion syd som omfattar Kronoberg, Kalmar, Blekinge och Skåne.

I Lessebo kommun är det 1200 slumpmässigt utvalda invånarna som kommer får enkäten, enkäten skickas ut den 15/8.

- Vi ser gärna att så många som möjligt svarar så att polisregionen och kommunen kan får veta om din boendemiljö, om det är säkert runt omkring ditt bostadsområde, om du känner dig trygg att bo där säger Patrik Itzel som är beredskaps- och säkerhetssamordnare på Lessebo kommun. Allt detta är information som är viktig för kommunen och polisen för att förebygga problem och brott och att skapa ett tryggare samhälle i Lessebo kommun.

Undersökningen skickas både i pappersform och digital form. Digitalt erbjuds fem olika språk som man kan svara på. Undersökningen slutar efter 2 månader ut så man har god tid på att svara, resultatet presenteras senare under hösten och ligger till grund för de prioriteringar som polisen och kommunen gör kring brottsförebyggande arbete.

Du kan också läsa mer på polisens hemsida www.polisen.se/trygghetSyd2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 15 augusti 2022
Publicerad: 15 augusti 2022 kl. 11.27

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se