Kultur- och fritidspristagare

Syntolkning: Sex personer står på en gräsmatta precis framför en scen byggd i trä där insidan är målad i vitt. Från vänster står en person i ljus klänning och mörkt hår, en person i jeans och mörk jacka, en person i grå byxor och röd jacka, en person med ljusa byxor och skjorta, en person med shorts och gul/svart tröja samt en person med kavaj, slips och ljusa byxor.

Under nationaldagen delades det ut pris inom kultur- och fritidsområdet. Pristagarna fick motta priser från kommunalråden Lars Altgård och Angelica Karlsson. På bilden ses kommunalråden tillsammans med pristagarna.

Lessebo kommun har ett rikt föreningsliv och genom priserna lyfts förebilder och eldsjälar fram. Uppmuntranspriser gick till ungdomarna Liam Atterheim och Melvin Davidsson Lindstedt för sitt engagemang i Hovmantorps Dragkamp.

Fritidspriset gick till Albin Stjärnkvist med följande motivering:

Årets fritidspris 2022 går till ett ung och ambitiös kille i Hovmantorps GoIF. Trots sina unga år tagit plats i som huvudtränare för herrarnas seniorlag i innebandy samt som biträdande tränare i seniorlaget i herrfotboll. Albin Stjärnkvist är en tillgång både på och utanför planen och är även en engagerad kraft i samhället utanför idrottens värld.

Även kulturpris gick till Sven-Olof Karlsson:

Årets kulturpris 2022 går till ovanligt engagerad föreningsmänniska och eldsjäl i Kosta. Genom åren har ett det funnits ett engagemang i flera föreningar inom samhällsfrågor. I över 50 år har pristagaren varit aktiv med start som ungdomsledare på 1950-talet. Sven-Olof Karlsson har haft ett närmast outtröttligt arbete i folkets-husrörelsen och bland annat blivit utsedd till Årets profil av Folkets Hus och Parker i hela Sverige.

Senast uppdaterad: 9 juni 2022
Publicerad: 9 juni 2022 kl. 10.41

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se