Truls Möregårdh ny kommunambassadör

Syntolkning: En bild på en bordtennisspelande man i blå tröja och svarta shorts. Framför spelaren finns ett grönt bordtennisbord. Minen på spelaren är glad och han är i färd med att slå en boll.

Den 6 juni återkom traditionen att på nationaldagen fira i parken Intaget i Lessebo. Nya svenska invånare välkomnades och firades i ceremonin där Glasriket Symphonic band underhöll.

Firandet har fått ta paus under pandemin. Men 2022 firades stort och det utsågs också ny kommunambassadör i Truls Möregårdh som nått stora framgångar inom bordtennisen.

- Tack så mycket för utnämningen som ambassadör för Lessebo kommun, jag är stolt som en tupp, hälsar Truls.

Truls var inte själv på plats på nationaldagen då tävlingsprogrammet hindrade. Förutom ny kommunambassadör så utsågs också fritids samt kulturpris.

Till kulturpristagare utsågs Sven-Olof Karlsson i Kosta för sitt engagemang i olika föreningar i Kosta, däribland folkets hus-föreningen. Till fritidspristagare utsågs Albin Stjärnkvist som är huvudtränare för Hovmantorp GoIFs seniorlag i innebandy. I priserna ses två olika generationer där 24-årige Albin beskrivs som ett ungt stjärnskott och Sven-Olof som en mångårig tillgång och eldsjäl som var ungdomsledare redan på 1950-talet.

Motivering för ny kommunambassadör

Vår nya ambassadör har tidigt visat sig vara någon att räkna med. Framgångarna är stora och det är med en stor ödmjukhet som vår ambassadör tar sig fram.

Med sitt fina sätt har vår ambassadör satt Lessebo kommun på kartan runt om i hela världen. När han tävlar så nämns ofta det småländska arvet och uppväxten i Hovmantorp. Det är en ung person som redan åstadkommit mycket och som inte bara är en förebild för andra unga idrottsutövare utan också en stolthet för alla som följt tävlingar långt in på natten.

Vår nya kommunambassadör skapar ett engagemang för bordtennisen. Det är en sann förebild som vi nu har äran att presentera: Truls Möregårdh.

Tidigare kommunambassadörer

2019 Bertil Vallien
2018 Sylvester Schlegel
2017 Edin Dzemat
2016 Charlotte Perrelli

Senast uppdaterad: 6 juni 2022
Publicerad: 6 juni 2022 kl. 15.00

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se