Kampanjen Vattensmart tillbaka

Syntolkning: En animerad bild med sand i bakgrunden och en tecknad kamel med solglasögon längst fram. I bilden finns texten "Vattensmart" runt kamelen. Under står det: "Behåll dina goda vanor året runt".

De senaste åren har det i många kommuner varit vattenbrist på grund av lågt vatten i de källor där dricksvatten tas. Under sommaren kan alla var med att bidra till att vatten inte förbrukas i onödan.

För att framhålla vikten av att hushålla med vårt dricksvatten driver Länsstyrelsen Kronoberg tillsammans med länets kommuner kampanjen Vattensmart. Vattensmart ger enkla och konkreta tips på hur en på olika sätt kan spara vatten.

- Det finns ju inte hur mycket vatten som helst, det är inte oändligt. Det har vi märkt nu de sista åren med torka och så vidare, säger Katarina Karlsson Palm som är chef för vatten och avlopp i Lessebo kommun. Därför måste vi ju vara försiktiga och ta tillvara på det vatten vi tillverkar och att inte det rinner ut i marken.

Genom kampanjen vill vi skapa en bred kännedom om hur en blir just vattensmart och ge konkreta tips på hur en enkelt på olika sätt kan bidra för att dricksvattnet ska räcka till alla. Till exempel kan du duscha kortare tid och stänga av vattnet när du tvålar in dig. Har du trädgård kan du ha en regntunna och samla vatten till växterna.

Fler tips finns på www.lessebo.se/vattensmart.

Fylla på poolen

När mycket vatten tas ut samtidigt så kan det märkas i mätningar som görs. Därför vill vi att du som har en pool och ska fylla på den meddelar Lessebo kommun detta via denna e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Senast uppdaterad: 16 maj 2022
Publicerad: 16 maj 2022 kl. 09.34

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se