Svaren: Så här vill man bo

Syntolkning: En tecknad illustration med gatuvy och villaträdgårdar. Vitt i förgrunden en cyklist samt en person som går med hund. Himlen är blå med vita tussiga moln.

Det finns ett intresse för att flytta till Lessebo kommun både från de som letar äldre hus men också för att bygga nytt. För att få ytterligare underlag till framtida utbyggnadsområden hade Lessebo kommun en enkät ute med frågor som storlek på tomt och närhet till service.

- Vi ser att många vill bo i villa och det ger oss stöd i att fortsätta hitta nya områden för utbyggnad, säger samhällsbyggnadschef Conny Axelsson. Enkäten visar att man vill bo nära natur och friluftsmöjligheter.

I enkäten som mest handlar om villor kommer det fram att ungefär hälften av de som svarat vill ha en villa på 1 plan och av resterande hälft vill ungefär lika många ha 1,5 plan eller 2 plan. Vad gäller tomtstorlekar så är det ganska jämnt fördelat från 600 kvadratmeter till 1500 eller större. Det finns också en bredd i önskemålen där ungefär lika många vill bygga nytt som att renovera ett äldre hus eller att flytta in i ett nyrenoverat hus.

Av de som är intresserade av lägenheter så är det marklägenheter som sticker ut. Det är på gång flertalet nya bostadsrätter i Hovmantorp där GBJ Bygg finns på Udden. Under de senaste åren har både privata aktörer och allmännyttiga Lessebohus producerat nya hyresrätter.

- I de kontakter med mäklare vi har märker vi att intresset att köpa hus i Lessebo kommun är stort och att husen inte alltid annonseras ut utan säljs i förväg, berättar Conny Axelsson. Trenden att flytta till mindre orter håller i sig och vi har mycket att erbjuda i Lessebo kommun.

Senast uppdaterad: 15 mars 2022
Publicerad: 15 mars 2022 kl. 12.56

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se