Slutsålt på Törnrosa

Syntolkning: En animerad kartbild med grön bas och hus markerade i mörkt rött som visar området Törnrosa. På bilden finns två större gator som möts i en T-korsning. En gatuslinga i form av en avlång cirkel ansluter till en av de större gatorna. Husen är numrerade med vita siffror i en ring.

Törnrosa är ett nytt bostadskvarter i Hovmantorp och i dagarna såldes den sista tomten. Totalt har 21 villatomter och två radhustomter sålts de senaste åren.

Lessebo kommun har marknadsfört Törnrosa som ett pendlingsläge framförallt mot Växjöhållet. Det finns en busshållplats bara några meter bort och utfarten till riksväg 25 ligger väldigt nära. I Hovmantorp är det heller inte långt till järnvägsstationen.

- Vi invigde området för ganska exakt tre år sedan med ett springlopp för barn på den nya gatan i området, berättar Conny Axelsson. Redan från start var nästan hälften av tomterna bokade och nu tre år senare har vi skrivit kontrakt på sista tomten.

Förutom privatpersoner som bygger villor pågår byggnation av radhus som företaget Smarta hem bygger. I samband med att bostadsområdet byggts ut har också förskolan Askungen byggts ut för att möta behovet av fler barn i västra delarna av Hovmantorp. Förskolebyggnaden är klimatsmart och är också en del av Lessebo kommuns hållbarhetsarbete.

- Vi ser att intresset är stort för att bygga nytt i Hovmantorp och arbetar just nu med flera nya planer för att göra det möjligt, säger Conny Axelsson. Det handlar dels som tomter utmed Västergatan och Stamvägen men också i östra Hovmantorp vid Morkullevägen. Utöver detta så planeras 22 tomter söderut från Hovmantorp mot Ormeshaga. Där är det nära till naturen och sjön.

Redan nu finns en tomt i västra Hovmantorp ute till försäljning utmed Västergatan och innan sommaren kommer ytterligare 4 tomter i västra Hovmantorp att släppas till tomtkön. Just nu pågår arbetet med tre nya detaljplaner i Hovmantorp som möjliggör för ytterligare 26 nya villatomter.

Senast uppdaterad: 9 mars 2022
Publicerad: 9 mars 2022 kl. 12.35

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se