Lessebo kommun bjuder in till ödehuskonferens

Syntolkning: Bildmontage med tre stående bilder mot en grön bakgrund. I den vänstra bilden ett ljust gult hus med rött tegeltak. I mittenbilden lastmaskiner som arbetar utomhus. I den högra bilden ses ett uppbrutet golv och nakna träväggar.

Sedan hösten 2020 har Lessebo kommun arbetat med att inventera ödehus. Det handlar om landsbygdsutveckling och att få fler invånare till kommunen. Nu tar Lessebo kommun nästa steg och bjuder in till Ödehus i fokus.

- Vi vill att det ska vara tänt i fönstren i husen i vår kommun, säger näringslivschef Karin Bååth som är en del av det inflyttarteam som arbetar med frågan. Vi får många frågor om vårt arbete och vi är intresserade av att lära oss mer, därför bjuder vi nu in till en mindre konferens kring ödehus.

Konferensen heter Ödehus i fokus och riktar sig till personer som arbetar med ödehus, landsbygdsutveckling, samhällsbyggnad och inflyttarfrågor i vardagen. Det kommer vara några föreläsningar och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

- Vi märker att intresset för ödehus och att flytta ut på landet är stort samtidigt som startsträckan till beslutet att sälja ett hus man ägt länge är långt, berättar Karin Bååth. Vi ser att det just nu är läge att sälja hus på landsbygden. Drömmen om lugnet på landet och att själv med egna händer få renovera är stor.

Konferensen genomförs den 27 april på Grimsnäs Herrgård. En första save-the-date har gått ut och det kommer vara en mindre avgift för att täcka kostnader för mat och konferens.

- Vi inflyttarteamet vill verkligen hälsa alla de som jobbar med ödehus, landsbygdsutveckling och samhällsbyggnad välkomna till Grimsnäs och Lessebo kommun, avslutar Karin Bååth.

Senast uppdaterad: 2 mars 2022
Publicerad: 2 mars 2022 kl. 12.39

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se