Byte av vattenmätare

Syntolkning: En vattenmätare som är rund på mitten med en blå ram och innanför den en gråaktig botten med ett räkneverk på. Svarta rör sticker ut ovanför och under den runda delen.

Meddelande: Under mars kommer Lessebo kommun byta ut vattenmätare i Skruv.

Inledningsvis kommer personal från Lessebo kommun att att knacka dörr men de som inte är hemma kommer att få lappar i brevlådorna med vilken tid man återkommer. Personalen från Lessebo kommun har bil och kläder med kommunens logga på, samt ID-kort. Varje besök tar runt 20 minuter.

Vattenmätaren säkerställer att ni som kund blir debiterade för rätt vattenförbrukning. Den har också inbyggd läckagevarning som kan ses i displayen på mätaren. En eventuell läcka eller rinnande toalettstol kan upptäckas i tidigt skede. Vattenmätaren är digital vilket gör att Lessebo kommun kan läsa av förbrukningen antingen med uppsatta master i området eller med bil som passerar fastigheten.

Denna information lämnas till fastighetsägare

Förbered det här för att bytet ska gå så smidigt som möjligt

 • Se till att inget är i vägen på mätplatsen. Bänkar, tvättmaskiner och andra föremål ska flyttas undan. Om mätaren är inbyggd eller placerad i ett trångt utrymme - kontakta VA-enheten för bedömning av eventuella åtgärder.
 • Kontrollera att jordledning för elektrisk installation inte är ansluten till vattenledningen.
 • Kontrollera att avstängningsventilerna innan och efter mätaren fungerar Om de inte fungerar kan inte mätarbytet göras. Kontakta valfri VVS-montör och byt dem innan mätarbytet. Kontrollera skicket på rörledningar före och efter mätaren. Om de verkar dåliga så kontakta valfri VVS-montör.
 • Se till att det finns tillräckligt med belysning, helst permanent men åtminstone temporärt för bytet.
 • Vi förbehåller oss rätten att underkänna en mätplats som inte uppfyller de krav som gäller. Vi lämnar då ett protokoll över anmärkningarna och mätaren blir inte utbytt. VA-enheten gör sedan en uppföljning av att bytet genomförs.
Senast uppdaterad: 1 mars 2022
Publicerad: 1 mars 2022 kl. 09.00

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se