Kontakta oss: Flera vägar

Syntolkning: Ett bildmontage. I bakgrunden en bild på Lessebos kommunhus, en rödgul tegelbyggnad i tvåvåningar med ett större glasparti vid entrén. Infällt är symboler för papperspost, telefon, epost, e-tjänster och besök.

Det finns flera möjligheter att kontakta Lessebo kommun och få sina ärenden utförda. Många vill idag utföra sina ärenden digitalt och därför arbetar Lessebo kommun med att utveckla nya e-tjänster.

E-tjänster

I vår e-tjänstportal kan du idag utföra flera ärenden. Framförallt inom samhällsbyggnadsförvaltningens område med bygg, miljö och trafik finns flera nya e-tjänster. Du hittar i portalen också formulär och blanketter om du istället vill fylla i ett papper. Vissa ärenden kan du signera med bank-id och det finns också möjlighet att betala vissa avgifter direkt i portalen.

E-post

Det går bra att kontakta Lessebo kommun med generella frågor via e-post info@lessebo.se. Om du har ett pågående ärende gör du upp med handläggaren i ärendet hur er e-postkontakt ser ut.

Telefon

Många handläggare och tjänstepersoners telefonnummer finns på vår hemsida. Andra personer når du via växeln 0478-125 00. Du ringer också till växeln om du inte vet exakt som du ska prata med. När du ringer till växeln kommer du få frågor om vad ditt ärende handlar om. Vårt mål är att så långt som möjligt lösa din fråga i växeln utan att koppla dig vidare. I många fall är det bara en person handlägger en viss typ av ärenden och när den är upptagen kan det vara så att du får vänta på svar. Då finns växeln där som kan ta meddelande eller förmedla information till dig.

Besök

Du kan besöka Lessebo kommun och vårt kommunhus på Storgatan 78 i Lessebo. Du kan lämna brev dygnet runt i vår brevlåda vid entrén och under våra öppettider kan du prata med personal i vår reception. I de flesta verksamheter tar handläggare och tjänstepersoner inte emot oplanerade besök. Gör därför upp tid i förväg om du vill prata med en enskild handläggare. I receptionen finns också kommunens turistbyrå där du kan hämta material och få tips om platser att besöka.

Papperspost

Det går bra att skicka brev och blanketter till Lessebo kommun. Det gör du till vår nya postadress:

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Senast uppdaterad: 9 december 2021
Publicerad: 9 december 2021 kl. 09.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se