Corona: Vad gäller i oktober

Under oktober försvinner många av de restriktioner som gällt under coronapandemin. Det finns fortfarande vissa restriktioner som gäller. Och uppmaningen att vaccinera sig kvarstår då det är ett av sätten att lindra effekterna av pandemin.

Vad gäller i samhället?

Även efter den 29 september ska alla vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma om man misstänker att man är smittad. Som tidigare ska man också provta sig.

Personer som är över 18 och inte vaccinerade ska också hålla avstånd till andra människor och undvika kontakter med äldre och andra personer i riskgrupp.

Vård och omsorg fortsätter arbeta med corona

Arbetet med corona fortsätter inom Lessebo kommuns vård och omsorg. Läget är för tillfället lugnt men det förebyggande arbetet fortsätter.

- Vi kommer fortsätta arbeta med skyddsutrustning även efter den 29 september då många andra lättnader införs, säger Sofie Kåvestam Wennblad som är MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska, i Lessebo kommun. Det gäller också speciella regler för besök på våra boenden.

Åtgärder inom utbildning

Inom barn- och utbildningsförvaltningen fortsätter man med förebyggande arbete då man går in i fjärde terminen med en pandemi. I skolorna och på förskolorna har personal, barn och elever ansträngt sig och gjort mycket för att hindra smittan. Såväl i skolan som hemma har man fått göra förändringar och uppoffringar för att klara av situationen.

- Nu börjar vi förhoppningsvis se ett slut på pandemin och flera av de restriktioner som funnits tas nu bort. I skolan och på förskolorna kommer vi även i oktober fortsätta med att lämning och hämtning sker utomhus, säger utbildningschef Therese Linnér. Vi fasar sen ut det efterhand på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Det finns fortfarande några saker att tänka på kring corona och symtom.

Senast uppdaterad: 28 september 2021
Publicerad: 28 september 2021 kl. 14.47

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se