Nu är det läge att sälja ditt ödehus

Har du ett obebott hus på Lessebo kommuns landsbygd och inga planer på att flytta in själv? Då är det nu läge att sälja!

Intresset har aldrig tidigare varit så stort. Det finns många som vill flytta tillbaka till sina hemtrakter eller vill byta stadsliv mot lantliv. Trenden att bo utanför städer och bygga ett liv på landet har blivit större de senaste åren och pandemin har förstärkt detta. Drömmen om egenodlade grönsaker, att ha naturen nära och återskapa det gamla tilltalar många idag. Fler uppskattar det cirkulära tänkandet och återbruket som att flytta in i ett gammalt hus innebär. De vill ta hand om det som redan finns, bevara historiska värden och brinner för att renovera och bygga om till ett eget drömboende.

Nya invånare

- Just nu är dessa obebodda hus en outnyttjad resurs och vi hoppas så klart på nyinflyttning till vår kommun, säger näringslivschef Karin Bååth. De som tidigare har hört av sig till oss är folk som redan bor i kommunen, men också de som har tankar att flytta hem till oss igen. Det vore kul att få tillbaka dem och få mer liv på landsbygden. Vi vill därför uppmärksamma fastighetsägarna att det finns många som kan vara intresserade av sådana här hus. Samtidigt har fastighetspriser ökat reellt, även i vår kommun. Har du ett obebott hus och inga planer att flytta in, då är det rätt läge nu att sälja till någon som längtar efter att få bosätta sig på landet och ta hand om ett gammalt hus, menar Karin.

Senast uppdaterad: 17 september 2021
Publicerad: 14 september 2021 kl. 13.01

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se