Partierna i kommunen behöver dig

Det är ungefär ett år kvar till nästa val. Den 11 september 2022 är det dags att välja vilka förtroendevalda politiker som ska representera kommuninvånarna i Lessebo kommun. De partier som idag är representerade i kommunfullmäktige har gått samman i ett upprop med ett budskap om att du behövs som förtroendevald.

Upprop: Vår lokala demokrati är viktig - du kan vara med och påverka

 

Det som sker nära dig är viktiga frågor. Varje dag går barn i förskolan, äldre får vård och omsorg och vi lever och träffas på gator, grönområden och utanför affären. Detta är ett gemensamt upprop från alla partier i Lessebo kommun. Vi vill visa att demokrati är viktigt och att du behövs.

Det är nu ett år till nästa allmänna val. Då kan du som invånare rösta på det parti du bäst tycker företräder dina åsikter om hur Lessebo kommun borde utvecklas. Men du har ytterligare möjligheter att vara med och påverka. Vi, representanter för partierna i Lessebo kommun, uppmanar nu dig som gått och funderat på att bli medlem och själv bli kandidat att göra slag i saken.

Demokratin kan inte tas för given om det inte finns invånare som engagerar sig. Det behövs fler som engagerar sig i Lessebo kommuns politik, gärna yngre personer. I år firar vi demokratiåret, det är 100 år sedan kvinnor fick rösta för första gången i Sverige. Partierna är föreningar med medlemmar och för oss är det viktigt att fler tar steget in i politiken.

Kontakta gärna det politiska parti som du känner dig mest hemma i och berätta att du vill engagera dig.

Undertecknat av samtliga gruppledare för partier i Lessebo kommunfullmäktige 2021-09-09.

 • Ragnar Lindberg (S)
 • Margareta Löfström (M)
 • Anders Karlsson (SD)
 • Angelica Karlsson (C)
 • Björn Zethraeus (V)
 • Paul Nilsson (KD)
 • Per-Inge Olsson (MP)

I år firas demokratin 100 år och det är nu ett år kvar till nästa allmänna val. Därför väljer Lessebo kommun att extra uppmärksamma demokratin och möjligheterna för invånare att påverka.

Senast uppdaterad: 10 september 2021
Publicerad: 10 september 2021 kl. 13.06

Kommunikation

 • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
  Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
  E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se