Nytt: E-tjänster

Syntolkning: På ett bord ligger en telefon som visar Lessebo kommuns hemsida. Inklippt finns en pratbubbla med texten "e!".

Den 1 september lanserar Lessebo kommun en ny sida för e-tjänster. På den nya sidan finns några helt nya e-tjänster samt alla de tidigare blanketter och formulär som fanns på den gamla sidan.

Syftet med den nya sidan för e-tjänster är att skapa fler alternativ för kommunens invånare och företag att lösa sina ärenden. Lessebo kommun använder plattformen OpenE som är vanligt förekommande i svenska kommuner och med den nya plattformen följer möjligheter som digital signering med bank-id och betalning direkt i e-tjänsten. De tidigare blanketter som fanns på hemsidan finns kvar på sidorna för e-tjänster.

- Den nya sidan för e-tjänster ger oss många nya möjligheter att skapa smidiga kontakter för invånare och företag, säger Olof Björkmarker som är kommunikations- och marknadschef på Lessebo kommun. Vi har precis satt igång arbetet med att skapa fler e-tjänster och tar gärna emot förslag på tjänster som borde finnas som e-tjänst.

I den nya plattformen finns nu e-tjänster där man kan signera med bank-id. Inom kort kommer också möjlighet för betalning att finnas. Under hösten kommer kommunens olika verksamheter att skapa fler e-tjänster inom sina respektive områden.

- Det finns en efterfrågan på att kunna lösa sina ärenden digitalt och det är glädjande att vi nu kan ge den möjligheten, säger Olof Björkmarker. För den som även i fortsättningen vill lösa sina kontakter med papper och brev eller med ett telefonsamtal går det såklart också bra.

Sidan med e-tjänster hittar man dels på startsidan på Lessebo kommuns hemsida eller direkt via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Många e-tjänster kommer också vara direkt länkade från olika sidor på Lessebo kommuns hemsida.

Senast uppdaterad: 1 september 2021
Publicerad: 1 september 2021 kl. 08.57

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se