Samtal och bad med landshövdingen

Syntolkning: Ett antal personer står på en byggarbetsplats mellan hus under produktion. I bakgrunden ett lägre hus med byggställningar framför.

Lessebo kommun fick den 24 augusti besök från landshövding Maria Arnholm. Dagen inleddes på Udden i Hovmantorp där GBJ Bygg visade runt.

På Udden låg tidigare Hovmantorps nya glasbruk och marken var förorenad. Med statliga pengar sanerades marken och tack vare en gammal detaljplan byggs nu ett 60-tal bostäder på platsen. Projektet är ett exempel på samverkan mellan kommunerna i Glasriket och med Länsstyrelserna i Kronoberg och Kalmar län och andra myndigheter. Glasriket är fullt av fina platser som kan utvecklas och Udden i Hovmantorp är ett exempel på det.

- Vi hade givande samtal med länsstyrelsen och det är en viktiga samarbetspartner för oss som kommun, säger Lars Altgård som är ordförande i kommunstyrelsen. Extra mycket gav det samtal som våra unga kommunutvecklare deltog i och som handlade om demokratiåret.

Landshövdingens besök är ett exempel på återkommande dialog som Länsstyrelsen har med Lessebo kommun. Stora delar av samtalet fördes i Strömbergshyttan på nyetablerade Mias Café. Även Strömbergshyttan är ett område där tidigare glasbruk orsakat föroreningar och där planer för sanering finns.

Förutom Glasriket och saneringsfrågorna fanns även integration och arbetsmarknadsfrågor samt Demokratiåret med på agendan för dagen. Dessa ämnen handlar om utveckling och framtid där många kontakter sker mellan kommunen och länsstyrelsen. Även Friluftslivets år berördes då dagen avslutades med ett bad på Gökaskratt i Hovmantorp. Temperaturen var enligt uppgift 18 grader och badade tillsammans med landshövdingen gjorde de tre politikerna i Lessebos kommunstyrelse.

Senast uppdaterad: 26 augusti 2021
Publicerad: 26 augusti 2021 kl. 12.08

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se