Polisens trygghetsmätning

Idag skickas polisens trygghetsmätning ut till ett antal invånare i södra Sverige. Syftet med undersökningen är att få information om hur du som invånare ser på din trygghet. Lessebo kommun uppmanar alla kommuninvånare som får undersökningen att svara på den.

I polisregion syd får 73 800 personer mellan 16 och 85 år brev med undersökningen.

– Det är viktigt för oss att många svarar på undersökningen. Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Om du är en av de slumpmässigt utvalda medborgare som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd.

Resultatet av undersökningen används av både Lessebo kommun och av polisen i arbetet för att öka tryggheten. Det anmäls få brott i Lessebo kommun samtidigt som det finns en otrygghet på en del platser. Bland annat beskrivs detta i det lokala medborgarlöftet som Lessebo kommun och polisen tecknat.

Senast uppdaterad: 16 augusti 2021
Publicerad: 16 augusti 2021 kl. 13.16

Kommunikation

  • Olof Björkmarker - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se