Lämna dina minnen från stationen i Lessebo

Syntolkning: Konstnären Zandra Ahl står inne i Lessebo station framför skylten som visar hur det såg ut när det fanns en biljettlucka i vänthallen.

Det pågår ett regionalt konstprojekt på Lessebo station och konstnären Zandra Ahl samlar in minnen från stationen. Hon har redan hittat ett foto som visar hur det såg ut när biljettluckan var aktiv.

Zandra hittade en arkivbild från 50-talet som visade stationens insida och en man som arbetade i biljettluckan. Idag är den luckan igensatt med vitmålat trä.

- Jag ville använda denna bild och skapa en portal till dåtiden genom en fotoskylt som åter placerade den arbetande mannen på stationen, säger Zandra Ahl och berättar att hon också har träffat mannen på bilden som idag är 97 år.

Nu efterlyser Zandra fler minnen från stationen och du lämnar in dem via formuläret nedan. Skriv långt eller kort om händelser, personer eller saker från stationen. Kanske var du med när det kom cirkuselefanter till Lessebo station? Eller var du kanske på plats när första Öresundståget stannade till?
Skriv en kontaktuppgift så att vi kan nå dig
Senast uppdaterad: 6 juli 2021
Publicerad: 6 juli 2021 kl. 11.14

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se