Fas 1 klar i Lessebo kommun

Nu är vaccineringens fas 1 mot covid-19 avslutad i Lessebo kommun. I fas 1 omfattades äldre med hemtjänst och personer med särskilt boende samt personalgrupper inom omsorg samt hälso- och sjukvård.

- Arbetet har flutit på bra och vi är glada över att många valt att ta vaccinet, säger Ulrika Elgborn som ansvarat för vaccineringen. Över 90 procent av brukare och personal har tackat ja till att ta vaccinet.

I Lessebo kommun finns flera sjuksköterskor med rätt utbildning för att ordinera vaccin vilket underlättat arbetet. Det har förekommit några fall av biverkningar i form av feber.

- Det har varit ett lagarbete där vi samarbetat inom socialförvaltningen med att ta fram de som vill vaccineras och boka in tider, säger Ulrika Elgborn. Det har också varit ett bra samarbete med täta kontakter med Region Kronoberg läkemedelsenheten så att tillgången på vaccin ska fungera. Vi har bland annat fått låna lokaler på vårdcentralen.

Fas 2 är nu igång och den omfattar bland annat brukare och personal inom LSS. I fas 2 kommer också personer som är äldre än 65 år att vaccinera sig. Det sker via Region Kronoberg och mer information om det finns på www.1177.se och i information som skickas direkt hem. Det går också ringa till Region Kronoberg på 0470-58 60 00 där ett förinspelat meddelande berättar vad som gäller just nu.

Mer information om fas 3 och 4 kommer senare under våren.

Tänk på att aldrig lämna ut uppgifter för bank-ID eller lösenord. Region Kronoberg frågar aldrig om dina inloggningsuppgifter eller bankuppgifter. Om någon ringer dig och ber om dessa uppgifter, lägg på luren och kontakta polisen.

Senast uppdaterad: 16 mars 2021
Publicerad: 16 mars 2021 kl. 11.19

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se