Undervisning på distans och andra åtgärder mot corona

För att undvika en ökad smittspridning efter sportlovet kommer det vara undervisning på distans på gymnasiet och årskurs 8 och 9 i Lessebo kommun under vecka 9. Samtliga åtgärder syftar till att undvika ökad smittspridning i samband med att nya kontakter kan ha gjorts under sportlovet.

Distansundervisning gymnasiet och årskurs 8 och 9

I Lessebo kommun omfattar detta undervisningsgrupperna på Lessebo gymnasieskolas introduktionsprogram samt årskurs 8 och 9 på högstadieskolan Bikupan. Detta gäller i hela Kronobergs län efter dialog med Region Kronobergs smittskydd. Detta gäller under vecka 9 och planen är att undervisningen vecka 10 återgår till som det var före sportlovet.

Sportlovsaktiviteter ändras

Det har varit många som deltagit i veckans fritidsaktiviteter under sportlovet. Från både fritidsledarna och från högstadieskolan Bikupan tackar man alla unga som varit där och haft roligt. Fler aktiviteter kommer framåt!

Men på grund av ökad risk för smitta håller man stängt under fredagen för att planera hur kommande aktiviteter kan genomföras mer smittsäkert. Även uteaktiviteten i Skruv under torsdagen samt i Hovmantorp under fredagen på sportlovet ställs in, men det beror på osäker is på sjön.

Idrottshallar stängda vecka 9

Under vecka 9 kommer inte heller kommunens idrottshallar vara tillgängliga för några aktiviteter. Det gäller även de yngre åldrar som andra veckor har kunnat bedriva verksamhet i Lessebo kommuns idrottshallar. Vecka 10 planeras användningen av hallarna återgå till det som gällde före sportlovet.

Utomlands

För alla som bor i Sverige och som varit utomlands så gäller att man stannar hemma minst sju dagar efter hemkomst. Man ska testa sig för covid-19 när man kommer hem samt ytterligare en gång efter ankomsten.

Aktuell information från Lessebo kommun samlas på www.lessebo.se/corona.

Senast uppdaterad: 26 februari 2021
Publicerad: 25 februari 2021 kl. 09.16

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se