Nästan 100 i tätorterna

Under hösten 2020 genomfördes utbyggnad av fibernätet i Skruv och i Kosta. Det är Lessebo kommuns minsta tätorter som nu fått mer eller mindre kompletta fibernät. Sedan tidigare har näten i Lessebo och Hovmantorp byggts ut. Wexnet som ansvarar för näten beräknar att 99,9 procent av hushållen i Lessebo kommuns tätorter nu har tillgång till bredband.

Även kommunen som helhet ligger långt framme. I slutet av 2020 kunde man konstatera att målet om 98 procents bredbandstäckning. Detta fem år före utsatt tid före det nationella bredbandsmålet som är satt till 2025.

- Det är nästan 100 procents täckning nu i tätorterna. Det innebär att de som bor i någon av Lessebo kommuns tätorter och vill koppla på sin fastighet på bredbandsnätet har bredband i sin närhet, säger Conny Axelsson. Samarbetet med Wexnet fungerar bra för oss som kommun och med de två senaste projekten i Skruv och Kosta så är bredbandsnätet i alla våra fyra tätorter nu klart.

- Arbetet med bredband har löpt på bra i Lessebo kommun. Vi har samarbetat med kommunen i tätorterna och där kunnat samordna olika typer av grävarbeten, säger Goga Kushtrim på Wexnet. Efterfrågan på bra och säkert internet kommer knappast att minska och på den resan kommer Wexnet att vara med.

Lessebo kommun är en liten kommun och tätorterna Kosta och Skruv är relativt små. Behovet av bredband och snabb internetuppkoppling är däremot inte mindre.

- Vi märker på Lessebo kommun att fler och fler blir intresserade av att bo utanför stan och med mindre trängsel. Men bredband och internet står högt på kravlistan, både för barnen i familjen men också för de som funderar på att arbeta mer hemma, säger Conny Axelsson. Även på landsbygden är bredbandstäckningen hög i Lessebo kommun. Sammantaget når näten till 98 procent av alla hushåll.

Lessebo kommun arbetar för tillfället med att kartlägga ödehus då intresset att köpa hus utanför stan ökar. De som äger hus men inte bor i dem kommer under året kontaktas av kommunen.

Senast uppdaterad: 10 februari 2021
Publicerad: 10 februari 2021 kl. 08.25

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se