Intresset för villatomter står sig

De som ser trender på bostadsmarknaden pratar just nu om att fler vill bo större och utanför de större städerna. I Lessebo kommun beslutade man sig för ett antal år sedan att öka invånarantalet och sikta på 10 000 invånare. I och med det planerade man för fler bostäder.

- Vi har två större nya villaområden som vi arbetat med i många år. Nu finns det nya hus och invånare i dessa områden och det är kul att se, säger samhällsbyggnadschef Conny Axelsson. På Törnrosaområdet i Hovmantorp finns 21 villatomter varav 10 är sålda. På Djurhult i Lessebo finns 17 tomter och där är sex stycken sålda.

I Hovmantorp är det inte bara på Törnrosa som det byggs. Förskolan Askungen har byggs just nu ut och kommer kunna ta emot många nya barn. Utöver det finns radhusplaner på Askungen och ett större område på Udden som GBJ bygger.

- Vi upplever att det finns ett stort intresse för Hovmantorp just nu, säger Conny Axelsson. Det händer saker inne i tätorten och vi har börjat titta på ett planuppdrag för södra Hovmantorp mot Ormeshaga. Naturskönt boende utan trängsel har vi sett intresse för nu när vi börjat inventera vilka ödehus som finns i kommunen.

Det finns idag endast 14 lediga villatomter i Lessebo tätort. Förutom på Djurhult finns ett par ytterliga enskilda lediga tomter. Även om efterfrågan på tomter gått upp kan det finnas problem med finansieringen av sitt villabygge. En del som varit i kontakt med Lessebo kommun berättar att bankerna kräver mer i insats än de 15 procent som gäller i grunden.

- Vi ser positivt på att huspriserna går upp i Lessebo kommun, säger Conny Axelsson. Vi vet att fler vill bygga nytt men det kan vara svårt om man krävs på en för stor egen insats med kapital.

Senast uppdaterad: 22 januari 2021
Publicerad: 22 januari 2021 kl. 09.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se