Stort intresse för ödehus

Lessebo kommun inventerar just nu hus i kommunen som saknar ägare eller där du som ägare inte bor eller använder ditt hus. Intresset för att flytta till Lessebo kommun och ett hus på landet är stort.

- Vårt arbete med att inventera ödehus fick en rivstart och uppmärksammades av olika medier Det kom in mängder med intresserade personer som vill flytta till Lessebo kommun, säger Karin Bååth som är näringslivschef. Det är roligt och vi ser gärna fler invånare i kommunen. Vi satsar på att bli 10 000 invånare till år 2025.

I skrivande stund har ett 50-tal intresserade personer som söker ett ödehus hört av sig. Arbetet med ödehus och inflyttning till Lessebo kommun är i en uppstartsfas och det pågår en inventering om vilka hus i kommunens som är öde.

- Just nu håller vi på att ta fram uppgifter om fler fastigheter i Lessebo kommun som ingen bor i. Vi hoppas att de som äger ett hus som de inte använder passar på att sälja nu när det finns ett intresse hos många potentiella köpare, säger Karin Bååth. Vi har också haft kontakt med mäklare som är aktiva i Lessebo kommun och de uttryckte även de att de ser ett ökat intresse för att flytta till Lessebo kommun.

Senast uppdaterad: 7 januari 2021
Publicerad: 7 januari 2021 kl. 08.46

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se