Lessebo kommun utvecklar HR-arbetet

Under kommande år är Lessebo kommun redo att ta nästa steg i utvecklingen inom HR-området. Personalavdelningen kommer i samband med detta byta namn till HR-avdelningen.

- Just nu håller vi på att modernisera flera områden i vårt arbete, säger kommunchef Christina Nyquist. Vi har satt fart med digitalisering där vi har en hemläxa att göra. Vi arbetar utifrån en röd tråd där vi siktar på att bli 10 000 invånare till år 2025. Vi ser ett behov av fler invånare för att ha förutsättningar att ge bästa service.

I Lessebo kommun är det nära mellan verksamheter och mellan politik och tjänstepersoner. HR-avdelningen har ansvar för kommunens samtliga HR-processer i alla förvaltningar. Kommunen har en nyligen antagen ledarskapsidé och ett kommande chefsutvecklingsprogram som omfattar alla chefer.

- Vi arbetar utifrån tillit och med ett närvarande ledarskap vilket krävs nu när vi står inför utmaningar och förändringar i samhället. Vi måste ha en ständig beredskap att hantera oförutsedda händelser, säger Christina Nyquist. Frågor som civilt försvar, kontinuitetsplanering och informationssäkerhet står just nu högt på dagordningen. Kommunens verksamhet finns till för våra invånare och företag och det är viktigt att vi gör rätt saker. Kommunens personal är helt avgörande och våra HR-processer blir därför väldigt viktiga.

Rekryteringen av HR-chef sker i samarbete med Trust Partner. Nuvarande personalchef Jan-Peter Elf kommer gå i pension under våren 2021 och har arbetat mycket med att stärka upp de centrala processerna.

Senast uppdaterad: 4 december 2020
Publicerad: 3 december 2020 kl. 13.29

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se