Service under coronapandemin

Just nu är det många sjuka och högt antal smittade i närområdet. Råden från myndigheterna är tydliga: Undvik att samlas med andra än dem som du bor med och håll dig hemma om du är sjuk.

Sedan i början på november har det skett förändringar i Lessebo kommuns verksamheter. Till exempel har gym stängts och idrottshallarna är bara tillgängliga för aktiviteter för yngre barn.

- Det är viktigt att alla följer rekommendationerna, säger Christina Nyquist som är kommunchef i Lessebo kommun.

Som stöd under pandemin har Lessebo kommun infört åtgärder som ska underlätta när vi uppmanas att inte träffa folk.

Stödtelefonen 0470-59 94 00

Som invånare i Lessebo kommun kan du ringa till en stödtelefon om du är orolig. Det gäller för invånare i gymnasieåldern och uppåt, privatpersoner som företagare. Stödtelefonen är till för dig som känner dig orolig och vill ha någon att prata med. Du når stödtelefonen på 0470-59 94 00. Det är öppet måndag till fredag klockan 13.00-17.00.

När du ringer kommer du till någon av våra anhörigkonsulenter. De har lång vana av att prata med, stötta och ge råd i jobbiga situationer. Om du hamnar i ett akut läge ska du alltid ringa 112.


Hjälp med hemkörning från affären

Är du äldre än 70 år eller riskgrupp av något annat skäl som Folkhälsomyndigheten pekat ut?

Då tar du själv kontakt med din butik och gör upp om leverans och vad du ska handla. Sen kan affären ta hjälp av Svenska Kyrkan, Lessebo kommun eller någon annan aktör för att leverera maten hem till dig. Flera affärer i Lessebo kommun erbjuder också själva hemkörning av varor till personer som inte kan handla själva. Det finns flera frivilliga, bland annat Svenska Kyrkan, som hjälper enskilda att handla. För att stötta upp så kan Lessebo kommun genom arbetsmarknadsenheten hjälpa butiker med hemkörning av varor.


Boken kommer

Just nu är ni många som inte kan komma till biblioteket på grund av den rådande situationen i samhället och de restriktioner som följer med den. I dessa stunder kan läsning och tillgång till litteratur vara ännu viktigare än vanligt. Därför erbjuder biblioteket nu alla som inte själva kan besöka biblioteken i Lessebo kommun hemleverans. För mer information, vänligen kontakta biblioteket. Vi tar emot bokbeställningar på torsdagar kl. 10-12, telefon: 0478 – 125 65.


Take-away från biblioteket

Du som inte kan eller vill besöka biblioteket just nu kan beställa Take Away - en bokkasse du kan hämta upp vid biblioteket utan att behöva gå in. Kontakta biblioteket och berätta vilka böcker du vill ha, eller om du vill att vi plockar ut några böcker åt dig. Berätta när det passar dig att komma och hämta böckerna, inom ordinarie öppettider. Vet du inte exakt när du kan komma, går det bra att ringa när du står utanför.

Aktuell information pandemin finns på www.lessebo.se/corona.

Senast uppdaterad: 18 november 2020
Publicerad: 18 november 2020 kl. 15.25

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se