Flera nya bostäder

Syntolkning: Bilden visar en illustration över ett det nya bostadsområdet Djurhult. Tomterna är i området är utmarkerade med nummer och en idéskiss om hur ett hus på tomten skulle kunna se ut. Högst upp i illustrationen syns sjön Läen och markerat som vita symboler finns nuvarande bebyggelse i områdets vänstra kant.

Det byggs just nu flera nya bostäder i Lessebo kommun. I Lessebo bygger bolagen DT Betong och Lessebohus hyresrätter och i Lessebo och Hovmantorp bygger olika privatpersoner nya villor.

På de två nya bostadsområdena Törnrosa i Hovmantorp och på Djurhult i Lessebo finns nu ett antal färdiga villor och beviljade bygglov. Djurhultsområdet ligger precis vid sjön Läen och har naturen väldigt nära.

- På Djurhult i Lessebo finns just nu fyra beviljade bygglov, berättar Conny Axelsson som är samhällsbyggnadschef på Lessebo kommun. Besöker man området ser man också färdiga hus och får en bild av hur området kan se ut när det är färdigbyggt. Det finns ett intresse för området och senaste köpekontraktet signerades nyligen.

Även på Törnrosaområdet i Hovmantorp byggs det. Där är det inte bara bostäder utan just nu pågår den avslutande delen av utbyggd förskola. Förskolan Askungen kommer kunna ta emot cirka 90 barn. På området kommer också radhus att byggas av en privat entreprenör.

- Det finns färdiga och inflyttade villor på Törnrosa och just nu så har nya byggen satts igång, säger Conny Axelsson. Törnrosa har ett bra läge utmed Storgatan med busshållplats, kort avstånd till stationen och nära till riksväg 25 för den som pendlar med bil till Växjö.

En tomt i Lessebo kommun kostar 50 kronor per kvadrat och de flesta tomter på Djurhult och Törnrosa är runt 1000 kvadratmeter. Tomtpris plus olika anslutningsavgifter brukar landa på mellan 250 000 och 300 000 kronor. Lessebo kommun säljer tomterna i befintligt skick och kostnader för markberedning tillkommer efter köpet.

Läs mer om Törnrosa och Djurhult på www.lyftblicken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 12 november 2020
Publicerad: 12 november 2020 kl. 09.35

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se